duminică, 22 septembrie 2013

Mazare cu smantana




Avem nevoie de:

500g mazare
200 g smantana
2 linguri faina
300 ml apa
1 ceapa medie
2 linguri ulei
sare si piper
 
 Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri de ulei  si apoi se adauga ceapa tocata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit translucida se adauga mazarea, apa, sare si piper si se lasa la fiert pana scade la jumatate.
Intr-un vas se amesteca smantana cu faina si putina zeama de la mazare.
Se da focul incet si se adauga smantana peste mazare amestecand bine. Se mai lasa la fiert 1-2 clocote si apoi se stinge focul. Puteti pune si patrunjel sau marar tocat.
Se poate servi ca atare, cu snitel sau friptura.

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. A iesit super si cu o ceafa de porc langa ia ma- m lins pe degete,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur tare mult ca v-a placut....sa va fie de bine!

      Ștergere
  2. A iesit super si cu o ceafa de porc langa ia ma- m lins pe degete,

    RăspundețiȘtergere