Arta e un lux sau luxul e o arta?



           
           "Arta e munca ajunsa la libertate si fericire" - Tudor Vianu      
    
            Am vazut pe Elegantine un articol cu o camera de 20mp care era facuta toata din ciocolata....pot numi aceasta camera, cu mana pe inima, o adevarata arta care costa mult timp, imaginatie, indemanare, dar si bani.

             Pornind de la acest articol vreau sa spun ca pentru mine arta poate fi un lux, dar depind de forma in care este transpusa.
            Arta plastica (tablourile,sculpturile, si alte genuri ce folosesc mestesugul artistic), in general, este considerata un lux pentru ca altfel nu s-ar vinde cu sume care au peste sase zerouri.

                                                                       ( sursa foto )
            Este adevarat ca si artistii adevarati sunt putini, si atunci marfa vanduta e scumpa, dar se intampla ca si micii artisti sa dea viata unor opere frumoase, dar care nu sunt apreciate prea mult de critici si atunci se vand la preturi cu putine zerouri.
            Daca ne gandim la arta dramatica (teatru, cinematografie) nu as putea spune ca e un lux pe care sa nu ti-l poti permite. Un bilet la o piesa buna de teatru sau un film nu este exagerat asa ca putem linistiti sa asistam o la astfel de arta, important este sa ne dorim acest lucru.
            Personal nu pot spune ca sunt adepta artei prin pictura, ci apreciez mai mult arta prin sculptura.
            Am copilarit la bunica printre obiecte de mobilier vechi din lemn masiv, de la 1850 , si astfel, de mica, mi s-a insuflat aceasta viziune spre frumos, in special frumosul clasic.

                                                                         ( sursa foto )

           Mobilierul sculptat din lemn masiv, pentru mine, emana frumusete, caldura dar si lux casei in care se gaseste.
           Imi doresc ca atunci cand voi avea casa mea, o camera sa o amenajez in stilul anilor 1700-1800 si chiar daca stiu ca acest lucru ma va costa destul de mult, tot nu voi renunta la aceasta dorinta dar pana voi avea casa mea ma voi multumi cu mobilierul strabunicilor :)
           Pentru voi arta este un lux sau luxul este o arta?

Articol scris pentru SpringSuperBlog2013

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cus-cus cu branza

Din Dragoste pentru Femei cu Andreea Marin si Avon

Sos de usturoi