duminică, 11 noiembrie 2012

Ciocolata Bounty


Avem nevoie de: 
- 200 ml de frisca lichida
- 200 gr de fulgi de cocos
- 300 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr zahar
- 150 gr unt

 Mod de preparare:
Intr-o craticioara se pune untul, frisca lichida si zaharul la fiert, la foc mic.
Se tine pe foc, amestecand in continuu, pana cand zaharul se topeste. 
Stingem focul la oala si incorporam fulgii de cocos, apoi intindem compozitia intr-o tava, in care am asezat  folie alimentara, astfel incat sa aiba in jur de 2 cm grosime. 
Se da tava la rece o ora, apoi se scoate si se taie batoane, pe care le rotunjim putin la colturi. Se dau iar la rece peste noapte.
Se topeste ciocolata in bain-marie si apoi se inmoaie batoanele in ciocolata topita.
Se pun batoanele pe hartie de copt sau folie si se lasa ciocolata la intarit in frigider.



Un comentariu: