marți, 25 septembrie 2012

Dulceata de ardei iuti


 Avem nevoie de: 

500g ardei iuti (bulgaresti)
500g zahar
500 ml otet

Mod de preparare:

Se pune otetul la incalzit apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba impreuna pana se leaga putin (aproximativ 30minute). 
Intre timp spalam ardeii si ii taiem felii potrivite si incercam sa mai reducem din cantitatea de seminte. Cand siropul a ajuns la consistenta dorita adaugam ardeii si ii mai lasam la fiert 30minute.
Incalzim in cuptor 3 borcane (mie mi-au iesit 2 borcane de 400g si unul de 200g) apoi turnam compozitia fierbinte in borcane. Acoperim borcanele cu celofan sau cu capace apoi le infasuram in patura si lasam sa se raceasca, aproximativ o zi, si sa se ermetizeze.

Se poate consuma alaturi de fripturi, ciorbe, sau orice altceva doriti, dar nu pe paine ca e o dulceata iute ....gustul e dulce-acru-iute...o bunatate!

Un comentariu: